Ølhøneringer – historien

Det første kurs i ølhøneskjæring i Bærum Husflidsforenings regi ble avviklet 1987.

Siden den gang har ølhøner hatt en høy status i foreningen og hver år er det avholdt et eller to kurs.

Det ble ganske snart igangsatt en ”Ølhønestudiering”. Etter noen år var ringen overfylt og ring nummer to ble igangsatt. Nå ser det ut til ring nummer tre snart må etableres.

Den store interessen for ølhøner i foreningen må vel lokalhistoriker og spikkelærer gjennom alle år, Harald Kolstad, ta æren for. Han er kjent viden om for sine ferdigheter med kniven og ikke minst sine kunnskaper om alt som har med ølhøner å gjøre.

Hva gjør vi så i våre Ølhøneringer?

Først og fremst spikkes det ølhøner. Ingen får slippe inn i ringen før de har gått på kurs hos Harald, så vi er rimelig proffe. Vi hjelper hverandre og vi utveksler ideer om nye typer ølhøner, mønstre, maleteknikk, valg av materialer osv. Deretter beundrer og kritiserer forsiktig de ferdige produkter.

Fellesutflukt både til Folkemuseet på Bygdøy og Maihaugen er blitt arrangert.

Det sosiale glemmes heller ikke. Det er sesongavsluttningsfest i juni hvert år med spekemat og øl, som drikkes av ølhøne og eventuelle sterkere saker drikkes av drammehøne.