Ledige plasser: Tur til Vävmässan i Växjö 21.-24.9.17 – program

Turen til Vävmässan i Växjö torsdag 21. til søndag 24. september 2017

Vevturen er nå i boks! Vi har fått tak i flere hotellsenger, nå er det plass til alle som har meldt seg på og kanskje en eller to plasser til. Si fra hvis du vil være med så skriver vi deg opp på listen.

Programmet ser slik ut:

Torsdag 21. starter vi fra Wøyen kl. 07.30 og plukker opp resten på Bekkestua kl. 08.00.

Det er mer enn femti mil fra Oslo til Växjö, så det blir to stopp på nedturen, for toalettbesøk og lunsj.

Det er fint om dere tar med en liten matpakke, for vi kommer til å spise lunsj ganske sent.

I Växjö-traktene blir det felles middag, før vi fordeles på to overnattingssteder. At det har drøyd så lenge før dere fikk programmet, er fordi jeg har hatt store problemer med å finne rimelig overnatting for alle deltakerne. Det hotellet som jeg hadde leid for et år siden, har bare plass til totalt 4o personer, og da jeg begynte å søke nå etter at mässan var kjent for alle, så fantes bare de dyreste alternativene igjen. Jeg lyktes til slutt å få seks rom på et gjestegiveri 20 km utenfor byen. Vi skal bo alle tre nettene på de samme stedene. Frokost blir på hotell/gjestgiveri hver dag, men middag spiser vi samlet andre steder, derfor blir det dessverre ikke anledning til å kle seg om til middag.

Fredag 22. etter frokost, kjører bussen oss til messeområdet som ligger utenfor byen, og så tilbringer vi hele dagen frem til klokka halv seks på messen. Da entrer vi bussen og kjører direkte til felles middag. I løpet av dagen på messen kjøper hver og en sin egen lunsj.

Lørdag 23. spiser vi litt sen frokost, og klokka ti får vi en by-guide med oss som under 2 timer forteller om residensstaden Växjö, før vi drar til Glasriket. Glasriket er området øst for Växjö der alle de kjente svenske glassbrukene ligger. I dag er de fleste gjort om til studioer  for kunstglass, men noen få er fremdeles i regulær drift. Kosta er et av dem som fremdeles produserer glass i serier. Her vil en guide fortelle oss om glassblåsingens historie og ta oss med inn i glassblåsingshytten. Vi spiser lunsj sammen, og etterpå blir det rikelig anledning til å besøke utsalgene. Både Orrefors og Boda har også utstillinger/utsalg her.

Bussen henter oss halv fem og kjører oss til Huseby Bruk. Huseby er et kjent historisk herresete, og vi får omvisning i slottet før vi spiser middag i Frøken Stephens Cafe og restaurant.

Søndag 24. om morgenen bærer turen hjemover via Ullared. Har dere sett tv-programmene fra dette ”sinnsyke” handlestedet midt inne i de hallandske skogene? Her spiser vi lunsj og så slippes dere løs for eventuell handling. Vi tar et stopp til på veien, før vi ankommer Bekkestua / Wøyen ca. klokka ni om kvelden.

Ettersom det blir mye buss-kjøring den første og siste dagen, har vi to sjåfører med oss og som vanlig er det Tollefsens buss vi har bestilt.

Turen vil koste kr. 4000.- pr person. Da er alt inkludert, bortsett fra lunsj fredag. De som bor på gjestgiveriet vil få refundert noen hundrelapper, da dette overnattingsstedet er billigere enn hotell Värend. Pr i dag har jeg ikke fått endelig pris.

Beløpet for turen settes inn på kto: 1503.82.50628 innen 5. september.

HUSK: Merk innbetalingen tydelig med navn og hva det gjelder.

Ca halvparten av deltakerne har allerede gitt beskjed til Annechen på kontoret om de går på bussen på Wøyen eller Bekkestua. Om du ikke har gitt beskjed, så ring eller send en epost til post@baerumhusflid.no

Er det noe dere vil spørre meg om, eller om det er noen matallergier jeg bør vite om, kan dere sende en epost til ingerras@online.no

Programmet ”time for time” vil dere få utlevert når vi drar. Så håper jeg alle gleder seg til turen, jeg håper og tror vi skal få noen spennende og interessante dager.

 

Beste hilsen

Inger Sjöberg